L’Ajuntament de la Jonquera ha previst una inversió de 2,4 milions d’euros per a la transformació de dos dels principals carrers del poble, Prat d’en Malagrava i Sant Pere Pla de l’Arca. La inversió s’ha inclòs als pressupost per al 2022, que ascendeix a 8,8 milions.

L’alcaldessa, Sònia Martínez, hadestacat la inversió en els dos vials, però també es continuarà treballant en espais verds i franges de protecció contra incendis, activitats culturals i de dinamització de l’economia, el comerç i el turisme. El pressupost també inclou 124.466 euros per a l’Escola de Música.

El govern també ha posta èmfasi en la dinamització econòmica i cultural. Així, s’ha previst la contractació d’una tècnica durant un període de tres anys per dur a terme les accions del Pla de Desenvolupament del Comerç Local i Projecte de Turisme Actiu i de Natural. El sous del personal municipal tindran un increment retributiu del 2%; es crearan dues noves subvencions a entitats de la Jonquera (Creu Roja i Amics del MUME) i es preveu diverses accions per dinamitzar el comerç i el turisme, entre altres propostes.

L’Ajuntament aposta per mantenir la congelació dels tipus impositius, els preus públics i els valors cadastrals.