L'Ajuntament de Figueres invertirà 1.150.000 euros entre aquest any i el vinent per a la renovació de l'enllumenat públic. Les instal·lacions estan obsoletes i no compleixen la normativa en algunes parts de la ciutat. La inversió es portarà a terme entre aquest any i el vinent. El govern constata que es tracta d'una mancança que s'arrossega des de fa anys.

El projecte contempla dos tipus d'actuacions: les estructurals (línia, caixa, suport) i actuacions sobre lluminària i/o sobre el conjunt làmpada i equip.

Segons l'Ajuntament, la millora permetrà l'adaptació reglamentària de les instal·lacions, millora de les condicions de seguretat i servei (compliment dels Reglaments, adequació de l’ús del servei a les necessitats lumíniques, estètiques, urbanes, i elèctriques), substitució d’enllumenats deteriorats i obsolets, reducció de potència instal·lada i conseqüentment de consum elèctric.

Es duran a terme actuacions de millora, que exigeixen una modificació de la instal·lació, i de manteniment ampliar, que són les que contemplen la renovació de fonts de llum (làmpades, retrofit, lluminàries o equips), suports o altres intervencions que no exigeixen modificació de la instal·lació .

L'alcaldessa de Figueres, Agnès Lladó, constata que es tracta d'un pla que "fa molts anys que s'hauria d'haver fet" i afegeix que "Garantir un bon enllumenat públic és fer que tothom se senti més segur al carrer i això ho sabem molt bé les dones" perquè "una ciutat amb més llum és una ciutat més segura"

D'altra banda "amb aquest pla també incrementem l'eficiència energètica i la qualitat ambiental per a la ciutadania".

El vicealcalde Pere Casellas posa de manifest que "era important per a nosaltres posar la ciutat al dia amb mancances que arrosseguem des de fa anys"

Es faran millores a passos de vianants, quadres elèctrics, la resolució de defectes de REBT, el sector Olivar Gran (en dues fases), el sector habitatges del parc, el Poble Nou, Fages de Climent, H Capallera, Cendrassos i Marca de l'Ham.

El 2021 es va renovar l'enllumenat de diverses parts de la ciutat: barri culubret, C/Juncària, Pujada del castell- pineda, C/Pep Ventura, Ntra Sra Montserrat, Pl del Gra, Av/Vilallonga (Pl Gra - pas a nivell) i els passos de vianants. Actualment, estan en execució les següents actuacions: quadres elèctrics, resolució de defectes de REBT, Dtor Fleming, C/Empordà (sector jutjats), C/Caputxins, C/Arquitecte Azemar, Pl John Lenon, Sector Carrers Progrès, el Far, Requesens, Rda Carril, Vilasacra, Vilamalla, Pl Cementiri i C/Campinya. 

Les actuacions previstes pel 2021 que en aquests moments estan en redacció i planificació per executar-se aquest any son: C/González de Soto, C/Oliva, Pere III, Pujades, St Jordi, La Pau, Parc Sol i C/Empordà, sector jutjats.