La cervesera artesana Rufa celebra el seu desè aniversari. Aquest 2022 traurà una nova cervesa per commemorar l’esdeveniment.L’impulsor de l’empresa, Joan Benejam, explica que Rufa sorgeix de les ganes d’emprendre un projecte de vida gestat al llarg d’anys de treball en el sector vitivinícola de l’Empordà.

«Em movia un propòsit personal a través del qual vincular-me en el territori. I va ser en descobrir el món de les microcerveseres i la varietat i riquesa de les cerveses que s’hi elaboraven, que m’hi vaig llançar de cap. Jo necessitava un projecte de vida i a l’Empordà no hi havia cap cervesera». Rufa va començar al carrer Ramon Llull de Figueres, però fa tres anys es va mudar al centre de la capital empordanesa, al carrer de La Marca número cinc, a l’antiga impremta familiar Gràfiques Canigó. Tot i que ara porta l’empresa en solitari, amb l’ajuda de Sebas, un estudiant en pràctiques, va començar Rufa amb Marc Mallol, que fa cinc anys es va decantar per tornar al món del vi.

L’any 2021 ha estat un any a tota màquina per Rufa, que ha tret diverses cerveses especials i d’anyada. I encara que l’any 2020, a causa del confinament, va activar-se la botiga web, Joan Benejam continua apostant per la venda directa al client. A més, reivindica que Rufa és l’única cervesa que es fabrica íntegrament a l’Empordà, i només utilitza llúpol català. Benejam creu que «l’evolució de la cultura vitivinícola és el referent que ha de tenir la cultura cervesera»

Enguany, la cervesera Rufa ha llençat al mercat dues cerveses d’anyada.Les edicions d’anyada són edicions que, per algun motiu, només pots fer un cop l’any, normalment perquè s’hi afegeix algun tipus de fruita o flor.