L’Ajuntament de l’Escala ha licitat les obres de la primera fase de condicionament de l’accés sud del municipi per a vianants i ciclistes. La zona connecta espais com un sector industrial i l’escola.

Els treballs han de començar en breu i haurien d’estar acabats per Setmana Santa, segons l’Ajuntament.

Els treballs d’aquesta primera fase del projecte consisteix en adequar un pas per a vianants i ciclistes que connecti el carrer Figueres (zona del giratori de les oliveres) amb el pas de vianants que comunica la zona industrial dels Recs amb la zona residencial que hi ha al costat de l’escola l’Esculapi.

La propera suposa també la millora de l’enjardinament de l’espai que es un dels principals accessos al municipi.

Els treballs inclouen la pavimentació amb sauló d’aquest carril, a més de dotar-lo d’enllumenat i d’una millora de l’accessibilitat. Entre la zona de l’escola i la zona industrial hi ha un pas que consta d’una escala. Un cop s’executi el projecte, s’hi farà una rampa que faciliti la mobilitat.

Una inversió de 270.000 euros

En aquesta primera fase està prevista una inversió d’uns 270.000 euros. Més endavant està previst continuar millorant l’espai públic d’aquest accés sud del municipi, condicionant la zona de parc que hi ha en el sector.

L’entrada on es porten a terme les millores connecten l’Escala amb el municipi de Bellcaire per la carretera que condueix al Baix Emporda. En aquesta zona del municipis ‘hi stiua una escola, una llar d‘infants, un sector comercial i una zona industrial. Es un dels sectors de creixement del municipi.