Els alcaldes de Borrassà, Ferran Roquer; Garrigàs, Pilar Bosch, i Palau de Santa Eulàlia, Xavier Camps, han enviat una carta al cap de la demarcació a Catalunya del Ministeri de Transports, Vicente Vilanova, per reclamar-li que en el projecte d’enllaç de Figueres sud s’inclogui una proposta tècnica de rotonda o una altra solució que reguli l’accés als tres pobles i elimini el perill que hi ha en el trencant entre l’N-II i la carretera GIV-6226.

Aquest punt de la carretera nacional amb accés a les vies que porten a poblacions com Garrigàs no disposen de cap element que permeti "accedir de forma segura a les entrades als respectius municipis, cosa que obliga a haver-se de parar al bell mig de la N-II, que en aquesta part del traçar només té un carril per sentit".

Per això demanen que s'hi construeixi algun accés que ho faci més segur. També demanen que en la nova rotonda s’hi ubiquin les respectives glorietes per acollir l’espera i parada del servei d’autobús.

Els alcaldes l’hi informen que en una reunió que van mantenir amb la direcció tècnica de l’actual projecte d’enllaç Figueres sud, Elena Castro, van poder veure un document viu on s’inclou aquesta rotonda, una solució que els alcaldes dels tres municipis, consideren que resoldria de forma integral la perillositat d’aquest lloc.

Per l’alcalde de Borrassà, Ferran Roquer “aquest greu problema s’ha de resoldre quan abans millor per poder circular per aquest punt de manera segura”.

En la carta recorden que els municipis afectats reclamen solucions efectives des del 1986, ara fa 36 anys, i que cap dels projectes redactats fins a dia d’avui, tant els d’iniciativa privada com els del Ministeri de Foment no han tirat endavant.

I afegeixen que “durant aquests anys hi ha hagut accidents molts greus i mentre no hi ha cap solució efectiva es continua posant en situació de risc innecessari a les persones que hi circulen”.