L'Ajuntament de Figueres ha mantingut una reunió amb els veïns de la Marca de l'Ham per comunicar-los les mesures que es prendran davant la problemàtica de l'ocupació de cases als carrers Carles Corretger, Adela Ros i Rafel Torrent.

A la reunió, dimecres passat, hi assistiren el vicealcalde, Pere Casellas, i el regidor d'Urbanisme, Xavier Amiel.

Els representants de l'Ajuntament van explicar que notificaran als ocupants de les cases el risc que suposa residir en un sector inundable. També es va manifestar el compromís d’intensificar la neteja a la zona per evitar desbordaments de la brossa i la degradació d’aquest espai.

Pere Casellas va exposar que la Guàrdia Urbana està actualitzant el cens dels residents als habitatges i que s'intensificarà el patrullatge ordinari a la zona.

D'altra banda, l'Ajuntament s'ha reunit amb la Sareb que és la responsable dels immobles. Segons han explicat, tenen previst resoldre la situació.

En la trobada es va acordar tenir una proprea reunió el mes vinent per analitzar com evoluciona la situació i quins avanços s'han produït.

Els veïns de la Marca de l'Ham van decidir el mes passat prendre mesures contra els problemes d’inseguretat i insalubritat derivats de l’«ocupació» de les cases situades a la zona de la carretera vella de Vilatenim: «Hi ha robatoris contínuament i la zona s’està convertint en una deixalleria descontrolada que està provocant que les rates arribin al barri» explicava el representant de l’associació, José Garrido.

La setmana passada, en el ple ordinari municipal, ja es va informar que estan fent un cens, a través de la Guàrdia Urbana, per saber quantes famílies viuen a les cases ocupades de la promoció inacabada de la Marca de l'Ham i els comunicarà que es troben en una zona «inundable».