El president de Catalunya, Pere Aragonès, veu amb bons ulls el parc eòlic marí Tramuntana. En una entrevista al diari Público, sosté que li sembla una proposta «positiva» i entén que hi ha dues alternatives: les centrals nuclears que «ja tenen data de caducitat» o «emplenar el paisatge de línies d’alta tensió». «Hem d’assumir que el paisatge canviarà», resol.

Per la seva banda, els impulsors del projecte, Parc Tramuntana, van celebrar ahir la visió del president, indicant que està «totalment alineada» amb les declaracions d’altres figures polítiques. A més, van assegurar que aposten per un «procés transparent i dialogat amb el territori», i van recordar que la zona del Golf de Roses és «l’única de tot el territori català hàbil pel desenvolupament de l’eòlica marina».

Aquest projecte, que encara no s’ha presentat, ha generat rebuig en part de la comunitat científica. Un estudi amb participació de la UdG difós fa prop d’una setmana proposava excloure i allunyar el parc eòlic del cap de Creus pels «greus riscos ambientals pel fons marí».