Els Mossos d’Esquadra van detenir Sisu Corbera, el veí de l’Escala que va viatjar a la frontera d’Ucraïna per dur refugiats i es va personar als jutjats. La policia el buscava per arrestar-lo i portar-lo davant del jutge que instrueix el cas del tall de Tsunami Democràtic a la Jonquera, l’any 2019.

Ell és un dels dotze encausats en aquesta macrocausa –que en suma 200- que havia desobeït i no havia comparegut a les diferents citacions judicials.

La policia el va arrestar poques hores després de tornar del viatge des de Polònia que va fer amb un altre company, Robert, de Llorà, per recollir dues mares i tres nens. A la sortida del jutjat va explicar que no havia declarat i va criticar que es destinin tants recursos a uns fets quan «hi ha coses més importants». L’advocat d’Alerta Solidària, Martí Majoral, va reiterar que esperen que la causa acabi arxivant-se i «deixar aquest tema com el que és: l’exercici del dret de manifestació i de protesta».

Dijous passat els Mossos d’Esquadra van detenir almenys quatre persones i divendres en van arrestar cinc més. Entre ells, el regidor de la CUP a Manresa, Jordi Trapé, i l’edil de Sant Pere de Riudebitlles (Alt Penedès), Isaac Ruana.