El fugitiu detingut per la Policia Nacional a Empuriabrava l'11 de març estava buscat per segrestar i torturar un francès el 2018. Els segrestadors van exigir el pagament d'un milió d'euros pel rescat del ciutadà. El perillós delinqüent s'amagava sota una identitat falsa a l'Empordà.

Es dona la circumstància que els fets pels quals s'investigava aquesta persona es remunten el desembre de 2018, quan el detingut va participar juntament amb altres individus en el segrest d'un ciutadà francès a Calvados (França), a la regió de Normandia. Els segrestadors es van fer passar per policies, i després de torturar la víctima van exigir el pagament d'un milió d'euros per alliberar-la. Un dels agressors va ser assassinat l'endemà a la localitat d'Avignon (França).

Després dels fets, el fugitiu es va refugiar a la província de Girona i li constava una OEDE (Ordre Europea de Detenció i Lliurament), emesa per un Jutjat del Tribunal del Comtat de París (França).

L'operació de la Policia Nacional va començar a través de la informació que se'ls va proporcionar a través de SIRENE, l'oficina d'enllaç entre els països signants de l'acord Schengen encarregada d'activar un mecanisme operatiu i de suport per compartir informació policial entre estats.

Una vegada que els policies van identificar el fugitiu a Empuriabrava, van establir un dispositiu de vigilància i control amb les precaucions pertinents, ja que aquest residia sota una identitat falsa i podia anar armat. A més, els agents van observar que aquesta persona prenia moltes mesures de contra vigilància, cosa que va dificultar la investigació.

A la fase operativa i atès la perillositat del presumpte fugitiu es va comptar amb la col·laboració del GOES de Barcelona (Grup d'Operacions Especials de Seguretat) i el van arrestar procedint com a presumpte autor entre altres dels delictes següents: de detenció, segrest, confinament Il·legal d'ostatge, delicte de Pertinença al Grup Organitzat i delicte d'Extorsió.

Després de la detenció del perillós fugitiu, aquest ha estat posat a disposició judicial del Jutjat Central d'Instrucció Numero DOS de l'Audiència Nacional en espera de la seva extradició al país gal.