L’Ajuntament de l’Escala ha començat aquesta setmana els treballs de millora del passeig d’Empúries amb una inversió de 382.000 euros. Els treballs s’espera que estiguin enllestits abans de l’estiu. Inclouen la supervisió arqueològica. L’allargament del passeig des de Sant Martí d’Empúries fins al Riuet es portarà a terme passat l’estiu per no afectar la temporada turística. És un segon projecte amb un cost de 546.000 euros.

El projecte actual de millora que ha començat se centra en el paviment, des de la zona de la platja del Portixol fins a Sant Martí d’Empúries. Inclou la millora de la il·luminació en tot el tram del passeig i s’aprofita per fer una canalització que permeti millorar l’oferta de lavabos públics. Les obres es van adjudicar a l’empresa Amsa.

En un primer moment, s’està actuant a la zona propera a la plaça Neapolis. Això obliga a tenir tancada la circulació pel pas principal del passeig, donant com a pas alternatiu per als vianants, la passera de fusta interior que hi ha entre aquesta plaça i la platja del Moll Grec.

Durant la celebració de la Marató d’Empúries, el proper 10 d’abril, ja s’ha previst que estarà perfectament habilitat el pas dels corredors pel passeig, ha informat l’Ajuntament.

Queda pendent per a després l’allargament del passeig d’Empúries fins al Riuet.

L’Ajuntament ha explicat que no hi havia temps per acabar-lo abans de l’estiu i s’ha preferit començar després de la temporada turística.

Aquestes obres ja estan també adjudicades, en aquest cas a l’empresa Can Pipa, amb un pressupost d’uns 546.000 euros. D’aquesta manera, la intenció és que just després de l’estiu es posin en marxa.

El tram que s’allargarà comença després del nucli de Sant Martí d’Empúries fins a les Dunes, al límit amb Sant Pere Pescador. Actualment és un camí forestal per on circulen vehicles.

El camí s’enfila darrere el nucli històric fins al Riuet on es situa el curs antic del riu Fluvià que desemboca a la platja. A aquest camí forestal hi arriben els carrers Baladre, el camí Accés a Vivendes, el carrer de la Font, el carrer Tamariu i el carrer de les Dunes. Conformen una xarxa de vials de la urbanització d’aquest sector pendent també d’urbanització.

Però el projecte aborda el vial entre habitatges, carrers i les pinedes de les dunes que donen a les platges. Des d’aquí per diferents ponts es pot accedir als espais per a banyistes.

La resta del passeig fins a la primera platja propera al nucli urbà és peatonal, per a vianants i bicicletes. El tram on s’actuarà passat l’estiu encara s’hi circula. El projecte contempla «deixar el passeig completament urbanitzat» amb una clara millora estètica i donant prioritat a vianants. S’enderrocarà el paviment actual per crear-ne un de nou similar a la resta del passeig, millorar-ne la il·luminació, la vegetació i col·locar-hi el mobiliari urbà necessari.

El resultat serà una continuació del passeig actual.

Els treballs començarien passat l’estiu i estarien enllestits en sis mesos, segons els termini d’execució.