L’alcalessa de Figueres, Agnès Lladó, ha rebut i denunciat en tres ocasions amenaces de mort. La darrera vegada va ser la setmana passada. Lladó ho va fer públic durant el ple celebrat dilluns quan Ciutadans va presentar una moció per demanar millores al barri i, entre altres punts, instava a una condemna a les amenaces a representants de l’Associació de Veïns. Per l’alcaldessa, «aquestes coses passen precisament pel nivell de confrontació que es genera en aquesta ciutat».

Davant la petició de Cs, Lladó va manifestar que «evidentment que condemnem les amenaces perquè també les patim, jo la setmana passada posava una denuncia la Guàrdia Urbana per amenaces de mort» i afegia que «és la tercera vegada que poso una denuncia i avui és el primer dia que ho faig públic».

El debat es va produir arran d’una moció per part de Cs de reactivació, recuperació i regeneració del barri de la Marca de l’Ham.

En un dels punts demanava que l’Ajuntament «condemni qualsevol amenaça que han sofert representants de l’associació de veïns en l’exercici de les seves funcions» i que es comprometi a facilitar assessorament jurídic i legal als representants d’associacions de veïns que denuncien qualsevol coacció o amenaça «pel fet d’exercir el dret de les seves funcions».

El vicealcalde, Pere Casellas, durant el seu torn va exposar que tant Guàrdia Urbana com Mossos d’Esquadra en tenen coneixement i en fan seguiment, però que es tracta d’amenaces realitzades des d’un telèfon mòbil amb un numero anònim.

El debat a l’entorn de la moció presentada per Cs va generar confrontació entre el regidor del grup Héctor Amelló, i els membres del govern Pere Casellas, el regidor d’Urbanisme, Xavier Amiel, i l’alcaldessa.

Amelló va relatar un declivi del barri en la darrera dècada amb una situació de manca de neteja, d’inseguretat i el problema de les ocupacions il·legals a les cases del camí vell de Vilatenim. Amelló ho atribuïa a haver invertit en millores a través del pla de Barris però no haver continuat la tasca.

Tant Casellas com Amiel van exposar totes les accions que s’estan portant a terme.

Durant la confrontació dialèctica, Amelló va acusar-los de contestar amb atacs personals en comptes d’arguments. Casellas va respondre que amb «la seva actitud possibilita l’arribada del feixisme i el populisme en aquest país. I això és un atac polític, no personal. No tingui la pell tan fina» va dir.

L’alaldessa va cloure el debat demanant més consens i menys picabaralles, més treballar per la ciutat i menys buscar només els aspectes negatius. «La ciutat necessita defensor, detractors n’hi ha mil» va dir Lladó. La moció no va prosperar.