La vuitena edició d'aquest esdeveniment enogastronònic compta en el seu programa amb esmorzars de forquilla entre vinyes, tastos en entorns singulars, marxes entre vinyes, plantada de ceps, tastos amb dansa, maridatges amb formatges, activitats familiars i inclusives... Un total de 68 propostes vinculades al voltant del vi que converteixen aquesta proposta en la cita primaveral de referència per als amants de l'enoturisme a la Costa Brava. Destaquem aquestes:

  • Mostra del Vi DO Empordà de Roses (24 d'abril, d'11.00 a 15.00 hores), ubicada davant la muralla de la seva ciutadella, on es poden tastar els vins d'una desena de cellers i la gastronomia del col·lectiu La Cuina del Vent.
  • Tastos en espais singulars. El claustre romànic de Sant Domènec de Peralada acollirà 'Garnatxa davant carinyena: batalla de vins' (9 abril), un tast de 6 vins + 2 vins dolços d'aquestes dues varietats de ceps polivalents de l'Empordà. I a l'església de Sant Pere de Rodes tindrà lloc el 'Tast pel mil·lenari' (30 abril), una manera de retre homenatge a aquest monestir que data de 1022, en ple segle XI, amb motiu del seu mil·lenari.
  • Tiberis i maridatges. 'La nit del Negret' (14 abril), sopar degustació d'aquest peix maridat amb vins de Capmany, a l'Agroceller El Parral (també accessible per a persones amb mobilitat reduïda i invidents). 'Tast de vins catalans premis Vinari' (24 abril), degustació dels 7 millors vins de l'última dècada en aquests guardons, organitzada per celler Mas Llunes, a Garriguella. 'Masetplana i el Drac: un tast de Sant Jordi' (30 abril), també a Garriguella, original maridatge en què fragments literaris poden canviar de gust en funció dels vins que els acompanyen. 'Tast de vins dolços i rancis maridats amb foie' (1 maig), a Sant Climent Sescebes, organitzada pel celler Martí Fabra (accessible per a invidents).
  • Dinars entre vinyes. 'Esmorzar de forquilla entre vinyes' als cellers Mas Llunes (17 abril), a Vilajuïga, amb el xef Moisès Vega; Masetplana (23 abril), a Garriguella, amb el xef Carles Roig; Pere Guardiola (23 abril), a Capmany, amb el xef Ricard Olivés; Vinyes dels Aspres (23 abril), a Cantallops, amb el xef Pep AmielArché Pagès (24 abril), a Capmany, amb el xef Pep Serra; Cooperativa Garriguella (24 abril), a Garriguella, amb el xef Gregory Abella; Cooperativa Espolla (24 abril), a Espolla, amb el xef Xavier BernalMartín Faixó (30 abril), a Cadaqués, amb el xef Ricard Olivés; i La Vinyeta (30 abril), a Masarac, amb la xef Ariadna Sala.
  • Enoturisme actiu. 'Vins i paisatges del Cap de Creus' (9 abril), amb visita a les vinyes de Mas Mares i vistes al paisatge del parc, pujada amb cotxe al Pla de Gates i tast al celler Martín Faixò. Enocaiac: vins de l'Albera marítima' (9 abril) activitat per a públic adult (sense nens) a Portbou, navegant cap al Mar del Pirineu i admirant terrasses de vinyes amb desnivells. 'Rabós & Wine' (16 abril), a Rabós d'Empordà, visita a aquest poble històric del Paratge Natural de l'Albera i al seu celler ecològic, Castelló Murphy; 'Vivivi' (16 abril), a Cantallops, espectacle de cordes i vins (del celler Vinyes dels Aspres) mentre un violí i un violoncel fa ballar per la història de la música. 'Natura a les vinyes Espelt' (30 abril), a Vilajuïga, inclou recorregut ornitològic.
  • Activitats familiars. 'Tast històric amb vins de resistència i frontera' (9 abril), al castell de Quermançó, Vilajuïga, maridant vi i arqueologia. 'Beu-te la vida' (10 abril), a Cistella, maridatge de vi, formatge i música en directe al celler Mas Vida (accessible per a invidents).
  • Activitats inclusives. 'Maridatge de vins Empordàlia amb xocolata' (16 abril), al celler d'aquesta Cooperativa ubicada a Vilajuïga. 'Vi en dansa' (24 abril), organitzada per l'agroceller El Parral a Capmany; una copa de vi amb tast de botifarra de garnatxa i danses tradicionals a càrrec de l'Esbart Dansaire de Castelló d'Empúries.