Castelló d’Empúries espera ampliar les zones humides de la població amb la creació d’un estany artificial a la zona del rec del Molí. L’Ajuntament considera que és una oportunitat mediambiental i per a la promoció econòmica.

El regidor de Sostenibilitat i Medi Ambient de Castelló, Joan Basí, avança en una entrevista al setmanari Empordà, del mateix grup editorial que Diari de Girona, que «un projecte que volem deixar preparat per la pròxima legislatura és l’estany de la vila» i explica que «vam crear una partida pressupostària per aquest projecte que consisteix a crear un estany artificial al costat de llevant de Castelló, a la zona del rec del Molí, la zona dels horts».

La idea fa anys que ronda, diu el regidor.

«Nosaltres vam fer un estudi hidrològic amb la Diputació per veure si era viable o no» i ha resultat ser viable i estan decidits a posar-lo en valor permetent crear una zona humida que quan plogui capti l’aigua per l’aqüífer.

En aquest moment s’està pendent que es pugui tirar endavant el projecte executiu i deixar-lo sobre la taula.

El regidor remarca que «pensem que és una oportunitat mediambiental i també en l’àmbit de promoció econòmica per al municipi» perquè «és una manera d’apropar els aiguamolls a Castelló i treure rèdit amb el turisme desestacionalitzat» i al mateix temps «ens permetrà valorar aquesta natura que tenim».

Comprar o llogar el terreny

Els terrenys no són municipals i de moment estudien la possibilitat si es compren o bé si es lloguen duran tun període d’uns deu anys. La segona opció, del lloguer, suposaria una inversió de mig milió d’euros.