La XXXII Fira del Vaixell d’Ocasió del Port d’Empuriabrava ha tancat aquesta edició amb un 24% de vendes durant la setmana. El tipus d’embarcació que més èxit ha tingut ha estat la motora d’entre 6 i 9 metres d’eslora.

La fira es recuperava en aquesta edició després de dos d’anys d’aturada per la pandèmia i ho ha fet en un format més reduït i amb menys embarcacions a la venda que en passades edicions.

El mercat d’ocasió en els darrers anys s’ha anat reduït, expliquen els organitzadors, i «actualment es fa complicat trobar grans estocs d’embarcacions de segona mà».

Tot i això, s’han pogut veure una àmplia varietat de vaixells. A la fira s’hi han posat a la venda unitats des de 4 a 17 metres d’eslora i també motores. El preu oscil·lava dels 3.000 als 800.000 euros el més car.

Segons els organitzadors, el que més demanda ha tingut ha estat la motora de fins a nou metres d’eslora.

A poques hores de tancar la fira el percentatge de vendes estava ahir al migdia per sobre del 24% i, segons els organitzadors, «els expositors es mostren satisfets, esperant que, com és habitual, durant els pròxims dies s’acabin de tancar les operacions que faran augmentar els percentatges de vendes».

Les embarcacions i la resta d’oferta de la Fira del Vaixell es va cloure ahir a les set de la tarda i després de dos anys de suspensió. S’ha pogut comprar embarcacions, motos nàutiques, i s’ha pogut gaudir de degustacions o conèixer l’oferta d’empreses d’esports amb activitats com navegar sota mar, efoil, kite surf o widgets nàutics. També hi han estat presents les oficines de turisme municipals, immobiliàries i empreses d’assegurances.

Durant una setmana han ocupat una part del port de la marina, en un espai d’uns 10.000 metres quadrats.

Els organitzadors constaten que hi ha hagut menys afluència de visitants que en altres edicions i ha estat una fira diferent, però es mostren satisfets del resultat i es preparen per a la fira de l’any vinent.