Protecció Civil ha activat l'alerta Inuncat a l'Alt Empordà per l'episodi de pluja previst per avui i demà. Segons el Servei Meteorològic de Catalunya, es podran acumular quantitats de precipitació que podrien superar els 100 l/m² en 24 hores a la comarca.

També s'ha activat l'avís per onatge a l'Alt i Baix Empordà a partir de la matinada de demà fins al fial de la tarda. L'onatge serà amb mar de fons de component est i s'esperen onades que poden superar els 2,5 metres d'altura.

Des del Centre de Coordinació Operativa de Catalunya CECAT de Protecció Civil ja s’ha fet arribar aquest avís a tots els municipis afectats, i s’ha demanat que es faci el tancament preventiu de tots els guals i punts inundables que hi hagi.

Es recomana a la ciutadania molta precaució en la mobilitat per les zones que es puguin veure afectades aquest episodi de precipitacions, i també en les activitats a l’aire lliure.

Cal evitar aparcar el vehicle en rieres o punts subterranis inundables, i no creuar mai rius o rieres si baixen amb aigua, sobretot a les zones on s’esperen intensitats i acumulacions més importants.