Roses posa a disposició d’infants i joves 840 places de casals d’estiu municipals. El dilluns comença el període d’inscripcions. Les opcions són variades i adaptades a les diferents edats i interessos dels participants amb els casals esportiu i infantil, la proposta Tardaestiu o l’opció combinada per a la franja infantil i les activitats Estiu Jove i Aventura Jove per a nois i noies a partir de 12 anys.

El casal de lleure esportiu oferirà durant els mesos de juliol i agost activitats com voleibol, handbol, futbol, bàsquet, tennis, natació, bàdminton, hoquei, piscina recreativa..., mentre que el casal infantil ofereix activitats lúdiques basades en jocs populars i tradicionals, tallers, manualitats, danses, cançons i activitats a la platja i a la piscina. Tos dos es desenvoluparan en horari de matins, de 9 a 13 h, i donen la possibilitat de servei de menjador al migdia. A més, pensant en les famílies que volen disposar d’una oferta recreativa de tardes, el Casal Tardestiu continuarà les activitats en la franja de 16 a 19 h.

Adolescents i joves podran comptar també amb activitats durant els dos mesos d’estiu, en aquest cas amb una doble proposta: l’Estiu Jove, amb esports de platja, jocs de rol, rutes en bici, tallers,... mentre que la programació de l’Aventura Jove estarà centrada en activitats d'aventura, esportives a la natura i activitats de descoberta del medi ambient i l'entorn.