Els agents de la Policia Local de la Jonquera compten amb una nova eina: càmeres corporals unipersonals. L'ajuntament n'ha adquirit quatre i es posaran en funcionament les pròximes setmanes. Cada cop hi ha més cossos locals de policia que adquireixen aquesta tecnologia a les comarques de Girona.

Els nous aparells, que es col·loquen a l’armilla de protecció que porten els agents, són una eina per a salvaguardar la seguretat jurídica dels policies i de la ciutadania. Aquesta tecnologia permet enregistrar àudio i vídeo.

Els materials enregistrats per les càmeres, que en cap cas poden ser manipulats, s’emmagatzemen automàticament en un servidor que es troba sota custòdia policial i poden esdevenir proves oficials davant de jutges i tribunals.

«Les càmeres corporals unipersonals són una eina per a salvaguardar la seguretat jurídica dels agents, gravant en vídeo les actuacions policials per a tenir una informació més objectiva sobre qualsevol situació i esbandint els possibles dubtes davant de les intervencions policials», explica el sergent en cap de la Policia Local de la Jonquera, Alonso Caballero.

Així mateix, segons informa l'ajuntament són una garantia per a la ciutadania perquè es converteixen en testimonis i observadors imparcials

El regidor de Seguretat Ciutadana, Rafael Medinilla afegeix que «garantir el benestar dels nostres agents i dels nostres veïns i veïnes és una de les nostres màximes prioritats com a equip de govern. Hem adquirit recentment les quatre càmeres corporals unipersonals amb la voluntat de continuar avançant cap a una vila segura, tranquil·la i acollidora».