Els Merlots de Figueres, els Capgrossos de Mataró i els Marrecs de Salt van aixecar de nou les seves formacions a la Diada Castellera de Figueres que va comptar també amb un pilar simultani de les tres colles sota la cúpula del Museu Dalí. 

El lila de la colla figuerenca ja es va poder veure per la ciutat les vigílies de la Santa Creu amb una cercavila que va començar vestint la Monturiola. Ahir, la colla va fer cridar, aplaudir i enlairar les mirades cap amunt als nombrosos assistents que van omplir la plaça de l’Ajuntament. I des del balcó, les autoritats. 

La colla va estar acompanyada a la diada amb dues colles, els Marrecs i els Capgrossos. A la primera ronda es va enlairar un 3d7 des de Figueres, el mateix la colla de Salt i un 4d7 els de Mataró. 

Un 5d6, un 4d7 i un 4d7a de Figueres, Salt i Mataró respectivament a la tercera ronda o una ronda de pilars: Figueres amb un 2p4, Salt un pilar de 5 i Mataró amb un 3p4 van ser altres formacions que es van poder veure, a banda del tradicional pilar davant l’Ajuntament amb els castellers enfilant-se pel balcó. I com a novetat la imatge dels castellers sota la cúpula del Dalí.