La segona sessió de judici contra els set acusats de perpetrar els atacs amb explosius al macroprostíbul Paradise de La Jonquera va ser purament testifical. D’entre les declaracions, entre les quals hi havia testimonis que havien vist els vehicles utilitzats als atacs, va destacar la d’un Mosso d’Esquadra que va fer l’anàlisi dels telèfons dels acusats, i que va permetre establir una relació telefònica «intensa» entre els acusats durant els dies que van tenir lloc els fets.

L’indici més important és el que situa dos dels acusats a la zona on hi ha el locutori des d’on es va enviar un correu electrònic amenaçador dirigit al propietari del prostíbul, José Moreno.

La investigació realitzada va determinar que els telèfons dels dos acusats es van connectar al repetidor d’on hi havia el local aquell mateix dia i pràcticament al mateix minut que el correu va ser tramès. A més, 15 minuts abans van trucar-se.

Una altra informació rellevant té a veure amb la preparació dels atemptats. El dia 11 de desembre de 2012, quan es van sostreure les matrícules utilitzades per perpetrar el primer atemptat, un repetidor va agafar el senyal dels telèfons de tres dels acusats a quatre quilòmetres d’on va tenir lloc la sostracció de les matrícules.

Entre el novembre i el gener de 2012 els set acusats van mantenir una relació comunicativa «molt elevada». Un dels membres era qui establia contacte amb la resta del grup, i és qui la policia va determinar que era el presumpte líder. Aquest, però, va morir i no podrà ser jutjat.

Durant el judici també van declarar diversos testimonis a qui el fiscal els va haver de refrescar la memòria, perquè la frase més repetida era «no me’n recordo».

Una dona que sortia de treballar va veure els dos vehicles que conduïen els acusats durant el segon atac mentre circulava per l’N-II en direcció a Capmany. La van avançar; venien de perpetrar l’atac. L’endemà va veure els mateixos cotxes aparcats prop de la carretera, i un d’ells estava cremat.

Un altre dels testimonis coneixia un dels acusats perquè es dedicava a comprar cotxes. Un dels vehicles que va adquirir havia sigut titularitat del processat, segons va declarar en seu judicial. També hi va haver testimonis que no es van presentar.

Està previst que la vista s’allargui tota la setmana. Els acusats seran els últims a declarar.