La Guàrdia Civil i la Gendarmeria francesa han desmantellat una banda internacional de traficants que operava a França i Espanya.

L'operació policial s'ha saldat amb 10 detinguts, tres a la capital de l'Alt Empordà. Els arrestats són de nacionalitats marroquina, francesa i argentina.

Com a resultat del dispositiu han intervingut cinc armes de foc, diversa quantitat de marihuana, haixix, articles de luxe valorats en 71.000 euros i 79.840 euros en metàl·lic.

L'operació anomenada MUGA-LENINE, han desmantellat una organització criminal dedicada al tràfic de drogues internacional. Tot i això, la investigació es manté oberta.

L'operació, que es va iniciar el 2021, segons informa la Guàrdia Civil ha comptat amb diverses Ordres Europees de Recerca, les quals van permetre a tots dos Cossos Policials executar diferents tasques operatives.

Que finalment, es van saldar amb la realització de 14 registres a domicilis en ambdós països. En aquests escorcolls policials, els agents van aconseguir comissar un total de 25 quilos de marihuana, tres quilos d'haixix, 846 grams de pol·len d'haixix, 79.840 euros en metàl·lic, sis vehicles d'alta gamma, articles de luxe valorats en 71.000 euros, cinc armes de foc real i una de fogueig. També van procedir a embargar comptes bancaris amb més de 40.000 euros.

La policia manté la investigació oberta i no descarten més actuacions dins de la mateixa operació.