Assalt violent amb agressió als inquilins en una casa de Bàscara. Els Mossos d'Esquadra han detingut un dels tres lladres pel robatori violent i ha ingressat a presó.

Les tres víctimes van resultar ferides perquè els van donar cops amb un bat de ferro. El SEM les va haver d'assistir a lloc i després, les va traslladar a l'hospital Josep Trueta de Girona. Tot i això, no van resultar ferits greus.

L'arrestat és un home de 26 anys, com a presumpte autor d’un delicte de robatori amb violència i intimidació, un delicte de lesions, un delicte de danys, un delicte d’atemptat contra els agents de l’autoritat, resistència i desobediència. La investigació resta oberta per localitzar els assaltants.

Pels volts de les sis de la matinada del diumenge 15 de maig els Mossos de la comissaria de Figueres van tenir coneixement que s’havia produït un assalt violent en una casa del carrer Tres Reis al poble de Bàscara.

Enxampats sortint de la casa

Quan els agents van arribar al lloc van veure tres homes, que duien passamuntanyes i un d’ells un bat de beisbol metàl·lic, que es despenjaven per la finestra d’una casa.

En veure als agents, els tres individus van començar a córrer pels carrers de Bàscara. Durant la persecució un dels individus va entrar en un obrador del poble que estava obert i va intentar sortir per una finestra sense aconseguir-ho, moment en què els agents el van detenir.

En l'escorcoll van trobar-hi que a sobre portava objectes susceptibles de provenir del robatori a l’habitatge: tres telèfons, diverses claus de vehicles i una targeta de crèdit. 

Segons informa el cos policial, els altres dos individus van aconseguir fugir amb un vehicle en direcció a Girona.

Volien droga, diners i joies

Quan els agents van contactar amb les víctimes, aquestes els van informar que tres homes encaputxats havien accedit al seu domicili forçant la porta i les havien agredit demanant-los droga, diners i joies. En les comprovacions al voltant de la casa, els agents van localitzar una palanca, un pal de golf, dos passamuntanyes i un matxet.

La investigació continua oberta i centrada en la localització dels dos fugitius.

El detingut va passar el dia 17 de maig a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Figueres qui va decretar el seu ingrés a presó.