Els Mossos d’Esquadra han desmantellat una banda que va robar cablejat de coure valorat en 133.000 euros d’una empresa de Vilamalla.

Els tres arrestats van cometre dos robatoris a la mateixa empresa de distribució d’electricitat i comunicació i el van vendre a un gestor de residus.

Es tracta de tres homes de 31, 34 i 39 anys a qui acusen de ser presumptes autors de dos delictes de robatori amb força a interior d’establiment i un delicte de pertinença a grup criminal.

Tot arrenca quan els Mossos d’Esquadra de la Comissaria de Figueres van rebre dues denúncies d’una empresa de Vilamalla dedicada a la fabricació de components per a xarxes de distribució d’electricitat i comunicació per dos robatoris amb força en només quatre mesos de diferència.

El primer dels robatoris va tenir lloc el 25 de desembre de 2021. Els autors van accedir dins l’empresa tallant la tanca perimetral i fracturant els vidres de les finestres per tal de desbloquejar els passadors de seguretat de les portes del moll de càrrega. Un cop dins van sostreure material elèctric valorat en 52.657 euros, amb un pes de prop de 6.000 quilos. 

El segon robatori va succeir el passat 23 d’abril i els autors hi van entrar de la mateixa manera. Van robar més material valorat en 80.425 euros, amb un pes de 6.300 quilos.

La suma total del valor sostret en ambdós robatoris ascendia a 133.082 euros. 

Venut a Riudellots

La Unitat d’Investigació de Figueres, que es va fer càrrec d’esclarir aquests dos robatoris, va descobrir que poc després de cometre’ls, pràcticament la totalitat del coure sostret havia estat venut a un gestor de residus metàl·lics de Riudellots de la Selva. Per fer-ho, van treure la funda de plàstic que envoltava tot el coure.

Fruit de la investigació, el 7 de juny es va detenir a Figueres el primer dels presumptes autors. L’endemà, 8 de juny, es van arrestar dos homes més a les poblacions de Vilafant i Figueres.

Els Mossos, segons informa el cos policial, els consideren presumptes autors d’un delicte de pertinença a grup criminal d’acord amb els paràmetres de l’article 570 ter del Codi Penal, i també els atribueixen l’autoria de dos delictes de robatori amb força a l’interior de l’empresa. Els detinguts, tots ells amb antecedents per fets similars, van passar el dia 9 de juny a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Figueres, qui en va decretar la seva llibertat amb càrrecs.