Un paracaigudista ha mort aquest migdia a Empuriabrava.

Els Mossos d'Esquadra investiguen la caiguda que s'hauria produït en una zona entre un camí i un riu pròxima a l'aeròdrom.

La víctima mortal és un ciutadà francès de 43 anys (G.A.).

Salt Wingsuit

Segons han informat des del centre Skydive Empuriabrava, el paracaigudista ha realitzat un salt en la modalitat de Wingsuit. Aquest tipus de pràctica consisteix a equipar-se amb una vestimenta especial, coneguda com a "vestit d'ales", que uneix els braços al cos i també les dues cames amb una membrana que permet el vol.

En el transcurs de l'entrenament, en el qual participaven dos paracaigudistes, ha mort aquest ciutadà francès, amb més de quatre-cents salts d'experiència, per causes que es desconeixen de moment.

El centre ha emès un comunicat en el qual detalla que, "la caiguda lliure, els exercicis realitzats i la separació d'abans de l'obertura han transcorregut amb normalitat i G.A. ha iniciat la maniobra d'obertura del seu paracaigudes principal a l'altura correcta". Posteriorment, ha afegit, "a causa de la distància, no s'ha pogut observar quines maniobres o procediments estava realitzant".

Poc després i en no haver-lo localitzat durant el vol, s'ha iniciat la cerca i, des del mateix centre, s'ha trucat els serveis d'emergències, que han localitzat la víctima i han certificat la seva mort.

Investigació dels Mossos

Les primeres informacions apunten que seria un accident; tot i això, els Mossos de la Unitat d'Investigació de la comissaria de Roses estan indagant.

D'entrada, el què els investigadors han comprovat és el que no se li ha obert el primer paracaigudes i el segon, de forma parcial. Això ha fet que en fer el salt acabés precipitat i hagi mort.

L'home havia anat sol en una avioneta que havia sortit de l'aeròdrom d'Empuriabrava a fer el salt i és quan s'hauria produït el fatídic accident.