La ciutat de Figueres ha recuperat enguany la Mostra del Vi de l’Empordà, una activitat emblemàtica que se celebra del 25 al 28 de juny. El certamen, que s’havia anul·lat per la pandèmia durant dos anys, arriba a la 36a edició. Durant quatre dies la Rambla acollirà nou cellers de la DO Empordà i sis estands de productes agroalimentaris. També hi haurà un espai central on es faran actuacions musicals. Dos anys després d’aturada per la pandèmia, la ciutat torna a acollir la mostra, que comptarà amb 17 expositors: nou cellers (Vinyes dels Aspres, Cellers Martí Fabra, Celler Cooperativa D’Espolla, Empordàlia, Espelt Viticultors, Mas Llunes, vinyes i cellers La Vinyeta, Peralada i Bodegues Trobat), sis estands d’alimentació (amb productes agroalimentaris de l’Empordà) i dos estands institucionals. També hi haurà un espai botiga on els visitants podran adquirir qualsevol ampolla de vi que es pot trobar a la fira.

Els horaris seran els següents: de les 12 a les 14h i de 18 a 22h els dies festius i els dies laborables, de les 18h a les 22h. Es vendran tiquets a un preu de 10 euros (inclouran 6 tiquets de vi, una copa personalitzada de la mostra i un tast guiat a la Galeria d’Art El Claustre). A més a més, la Mostra del Vi presenta activitats professionalitzades dins els sector enoturístic: les rutes enogastronòmiques setmanals faran una parada a la Mostra del vi.

Pregó amb Martí Gironell

Per altra banda, també s’han preparat tastos en espais singulars com el terrat de l’Ajuntament, el refugi de la plaça del Gra i la cripta de Caputxins. El pregoner d’enguany serà l’escriptor i periodista Martí Gironell. La inauguració de la Mostra tindrà lloc el dissabte, 25 de juny, a les 7 de la tarda. L’alcaldessa de Figueres, Agnès Lladó, es va mostrar sarisfeta per la celebració de la mostra i va explicar que «volem que la mostra del vi sigui una experiència del visitant tant amb el vi com amb la ciutat. És un exemple de com treballant conjuntament iniciatives privades i públiques poden donar fruit per ajudar a promocionar la nostra ciutat».