Un pres del centre penitenciari de Puig de les Basses va agredir el dissabte al matí un funcionari mossegant-lo al coll. Segons un comunicat del Departament de Justícia, els fets van tenir lloc a les nou del matí quan l’intern, alterat perquè no trobava les sabates que havia rentat el dia anterior i que havia deixat al pati perquè s’eixuguessin, va atacar al treballador sense mediar paraula. L’agressió va agafar per sorpresa el funcionari perquè no estava interactuant amb ell.

Arran de l’atac, el treballador va caure a terra i es va fer un cop al cap. L’home va ser traslladat a l’Hospital de Figueres en un primer moment, i posteriorment a la Vall d’Hebron per tal que l’atengui un especialista.

A l’intern el van ingressar al Departament Especial de Règim Tancat (DRET) i el van traslladar a un altre centre penitenciari. Justícia va notificar l’agressió al jutjat de guàrdia.

L’agressor compleix condemna per dues causes d’atemptat contra l’autoritat i una tercera causa per trencament de condemna. El pres complia la pena definitiviament el juliol del 2023.

El Departament de Justícia ha lamentat profundament l’agressió i ha traslladat tot el seu suport al treballador penitenciari i a la seva família. A més, li ha ofert suport jurídic que requereixi.