Jordi Masquef, portaveu de Junts per Figueres i exalcalde de la ciutat, va lamentar que no s'hagués informat ni convidat a cap membre de l'oposició a la darrera convocatòria de la Junta de Seguretat Local. en la que va participar el Conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena. En una carta oberta a l'alcaldessa, Agnès Lladó, el regidor ho troba una falta de respecte «per al grup de JuntsxFigueres però també per als altres companys regidors que formem part del consistori i treballem pel bé comú de la ciutat» i afegeix que aquesta «és una tònica habitual en el seu govern».

Recorda que amb l'augment de delinqüencia a la ciutat i la manca de seguretat, aquest esdevé un «tema de ciutat» i no s'hauria d'haver exclòs cap membre d'una reunió que tracta aquesta problemàtica tan important. L'Exalcalde afegeix que ell va convidar l'alcaldessa a la Junta de Seguretat quan ell exercia la seva tasca, i que també va convidar als representants de les Associacions de Veïns, com a «entitats vertebradores dels nostres barris».

A més considera que les mesures que van tractar el divendres son insuficients i demana «un canvi d'actitud, més constructiva i amb ganes de sumar amb aquells qui, tot i a vegades defensar postulats diferents, també representem els figuerencs i les figuerenques».