Una menor de 14 anys va ser víctima la matinada d'ahir d’una punxada sense conseqüències de submissió química, segons els informes clínics, durant un concert de Festa Major de Castelló d’Empúries.

L’ajuntament i la Comissió de Festes van activar el protocol. La noia va ser traslladada a un centre sanitari. 

L’alcalde de Castelló d’Empúries, Salvi Güell, ha explicat que els fets es van produir a tres quarts de dues de la matinada. Actuava Doctor Prats en el marc de la Festa Major amb la darrere cançó del repertori. La noia es trobava amb les amigues i va notar la punxada. En adonar-se’n s’hauria adreçat al punt Lila que l’organització havia muntat. 

«Es va activar immediatament el protocol, van trucar als Mossos d’Esquadra, van venir els serveis tècnics i hi havia una ambulància». La noia va ser traslladada a l’hospital per la pròpi afamília que es trobava al recinte. 

La punxada va ser sense conseqüències de submissió química. 

Des l’Ajuntament i la Comissió de Festes han volgut mostrar el rebuig contundent a les «agressions masclistes que han tingut durant la festa major». «Fartes d’aquesta xacra volem expressar el nostre rebuig frontal i volem manifestar que no deixarem de treballar per aturar aquestes accions lamentables», han remarcat. 

A més, han mostrat la solidaritat amb les persones afectades i han condemnat «els fets que atempten una vegada més contra la llibertat de les dones en espais d’oci». En el comunicat han deixat clar que cal «afrontar amb serenor i contundència aquests actes per tal que deixin de condicionar els espais de gaudi de les joves». Han informat que es continuarà treballant per «conscienciar i protegir els espais de festa que permetin a les dones assistir-hi i gaudir-ne amb tranquil·litat». 

L’agressió a la Festa Major de Castelló es dona una setmana després que es produïssin uns fets similars en una altra festa, a Viladamat. Com en aquesta ocasió va ser sense conseqüències de submisssió química. 

15 punxades a Girona

El 2 d’agost, tal com va publicar Diari de Girona, els Mossos d’Esquadra van facilitar les dades oficials de denúncies per punxades a joves en locals d’oci nocturn. 

Segons la informació, s’elevaven a 14 els casos de Lloret i també s’hi sumava el de la festa de Viladamat. A més, informaven que s’estan coneixent més casos que al final acaben sense denunciar-se o no són una punxada. 

Els casos de Lloret van tenir lloc en discoteques. Aquí s’ha muntat un reforç policial i els establiments també estan prenent mesures. 

En tots els casos no s’ha detectat cap substància inoculada en els joves que han denunciat, a l’espera de més proves. 

La víctima rep una punxada amb una xeringa amb droga en llocs com el maluc per tal d’aconseguir la submissió química de joves quan estan de festa.