Els Bombers han donat per estabilitzat l'incendi que des de primera hora del matí crema una zona de vegetació a tocar de l'AP-7, a la Jonquera. Amb l'estabilització, també s'ha obert un carril de circulació en sentit Girona i s'ha restablert la circulació de trens d'alta velocitat, que s'havia interromput.

El balanç provisional és d'unes 4.34 hectàrees de vegetació afectada i a hores d'ara hi continuen treballant una vintena de dotacions.

Segons informa el cos d'emergències, un cotxe s'ha incendiat a l'altura del punt quilomètric 6 en direcció sud i el foc s'ha estès al voral. En un primer moment, s'han fet desviaments senyalitzats per la sortida 1 i s'han format entre 5 i 6 quilòmetres de cua des de la frontera, informa el Servei Català de Trànsit (SCT). A l'N-II s'ha circulat amb retencions en aquella zona. 

Al mateix temps, els Bombers han demanat el tall de la línia d'alta velocitat de Figueres cap al nord i Protecció Civil ha posat en prealerta el pla Ferrocat. Cap a les 11 del matí s'ha restablert el servei però poc després de les 12 s'ha tornat a tallar en sentit França per les tasques d'extinció.

10

Incendi de vegetació a la Jonquera