Els Agents Rurals activaran aquesta mitjanit el nivell 3 del pla Alfa a 17 municipis de l’Alt Empordà per un increment del perill d’incendi forestal al nord-est de Catalunya, motivat per l’entrada de vent de tramuntana. En concret, s’activarà a Cadaqués, Cantallops, Colera, el Port de la Selva, Espolla, Garriguella, la Jonquera, Selva la de Mar, Llançà, Palau-saverdera, Pau, Portbou, Rabós, Roses, Sant Climent Sescebes, Vilajuïga i Vilamaniscle. D’altra banda, es tancaran els accessos als espais naturals del cap de Creus i l’Albera.

El cos demana a la ciutadania extremar les precaucions davant el perill d’incendi. Durant l’episodi, els efectius augmentaran la vigilància per tal de fer complir les restriccions d’accés i la normativa de prevenció d’incendis forestals.

L’activació del nivell 3 implica la suspensió de totes les activitats amb risc d’incendi forestal. En aquest sentit, s’han anul·lat un total de 88 activitats previstes per demà.

A banda de l’activació del nivell 3, demà la resta de l'Alt Empordà, el Baix Empordà, el Gironès i la Selva també estaran en nivell 2, per perill alt o molt alt d’incendi forestal, i el Pla de l'Estany en nivell 1. Els Agents Rurals recorden que està totalment prohibit fer foc i llençar pirotècnia en zones forestals i el seu entorn i demanen que s’evitin les activitats de risc d’incendi al medi natural.