Una enquesta elaborada per l’empresa Celeste-Tel conclou que el 49,8% del territori alt-empordanès està en contra dels parcs eòlics projectats a l’Albera.

L’estudi l’ha encarregat un grup de veïns a una companyia especialitzada amb l’objectiu de tenir una fotografia real i «actualitzada» del posicionament del territori en relació amb la ubicació d’aquestes infraestructures a la comarca. Recull una mostra amb 450 persones de les poblacions de Cantallops, Capmany, Espolla, Garriguella, la Jonquera, Rabós, Sant Climent Sescebes, Vilamaniscle, Cadaqués, Roses, Castelló d’Empúries, Figueres, l’Escala, Llançà, Peralada, Sant Pere Pescador i Vilafant. I els divideix en dues zones: la dels municipis de l’entorn del paratge de l’Albera i els del golf de Roses, on a hores d’ara es projecten fins a quatre parcs eòlics marins.

El document també constata que el 46,8% dels enquestats tampoc veu bé la ubicació dels parcs marins previstos al golf de Roses. Un 62% dels enquestats, a més, diu que aquest tipus d’instal·lacions s’haurien d’ubicar en punts amb «menor impacte» i més allunyats dels espais naturals mentre que un 24,3% creu que no se n’haurien d’instal·lar «enlloc».