Nou crim a les comarques gironines. Un home va matar dimecres a la nit el seu company de pis clavant-li un ganivet al coll i l’esquena. La víctima es va dessagnar després de rebre l’atac. Els Mossos d’Esquadra van detenir el presumpte agressor de l’atac mortal que va tenir lloc durant una discussió. El presumpte homicida té 26 anys i de moment es desconeix el motiu de la baralla.

Els fets van tenir lloc cap a les nou de la nit al carrer Mont de Masarac a l’habitatge on vivien tant la víctima i l’agressor. Per causes que es desconeixen un dels homes es va encarar amb l’altre i li va clavar un ganivet en zones vitals. Això va succeir quan eren dins la casa, en una habitació -on residien- al segon pis. 

El presumpte autor ja portava el ganivet i li va clavar. Després va fugir i posteriorment, la víctima va intentar demanar ajuda a la resta de companys que eren a la zona, que el van baixar fins a l’entrada de la casa però posteriorment, es va desplomar. Van alertar el 112 i companys també van avisar uns veïns i s’hi van desplaçar els Mossos de Figueres. 

Aquests en arribar-hi ja es van trobar la víctima dessagnant-se per les ferides produïdes per l’arma blanca. L’home va morir poc després tot i els intents de salvar-lo i l’assistència dels efectius del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM).  

Agents de l’Àrea d’Investigació Criminal (AIC) de la Regió Policial de Girona s’han fet càrrec de la investigació i el mateix dimecres a la nit ja van detenir el presumpte agressor i van recuperar el ganivet utilitzat pel presumpte agressor. El detingut en el moment de l’arrest encara duia la roba tacada de sang i l’arma blanca quan el va sorprendre la policia. 

El mòbil del crim encara s’està investigant. Un testimoni va dir als Mossos que el detonant de la discussió seria un matalàs i la policia segueix indagant. L’agència EFE també apunta que el dia abans ambdós havien discutit per algun tema de convivència i l’agressor va instar la víctima a seguir la baralla en un altre moment i que, per tant, aquest dimecres l’agressor ja l’esperava.

Els dos implicats en la discussió són dos homes de 26 (detingut) i d’uns 29 anys (víctima), d’origen gambià, vivien i compartien habitació a la casa del carrer Mont. 

A banda de la detenció, el dimecres els Mossos van fer la corresponent inspecció ocular, buscant proves juntament amb la comitiva judicial. Posteriorment, es va fer l’aixecament del cadàver i ahir se li va fer l’autòpsia a l’Institut de Medicina Legal i Forense de Girona. Pel que fa a la detingut, que està acusat d’un delicte d’homicidi i en breu passi a disposició judicial a Figueres.

Actualment, a la casa hi viuen unes 15 persones que treballen a l’agricultura. En aquesta època de l’any, fan la verema. Es tracta d’una comunitat gambiana que resideix al poble des de fa anys. 

L’alcalde de Masarac, Lluís Pujol lamentava ahir els fets i va assegurar que mai hi havia hagut cap mena d’enfrontament entre els qui habiten a la casa, «màxim algun crit alguna vegada», detalla. El batlle també va explicar que són un grup que fa anys que viu a la zona i que «tots són amics» i que «mai han generat cap problema». 

Pujol va lamentar que el grup que viu a la casa van haver de passar la nit de dimecres a dijous fora de casa perquè estava precintada arran del crim i va criticar que no se l’informés per part de cap autoritat policial o judicial perquè sinó «els hauria obert el local social perquè hi dormissin». Arran del fets, dimecres a la nit es va concentrar un grup d’unes 30 persones a la plaça del pobl. Ahir el matí, descrivia el batlle, els companys que convivien amb la víctima no van anar «a treballar consternats i en record pel jove».

Quatre crims i cinc morts

Enguany a Girona ja s’han produït quatre crims amb cinc morts. El primer va produir-se a Lloret i és un doble assassinat. Va tenir lloc el 18 d’abril i tot apunta que un oligarca rus de 55 anys va matar la seva dona de 53 i la seva filla de 18 i després es va suïcidar penjant-se d’una barana del jardí de la finca. 

A Maçanet, el 16 de juny, un fill va matar la seva mare després de clavar-li diverses ganivetades al coll amb una navalla. El fill, de 33 anys, va acabar detingut pels Mossos a Massanes el mateix dia després que escapés en quad del domicili del crim. El jutge va decretar presó sense fiança.A Sant Gregori, el 23 de juny, un net va escanyar la seva àvia de 90 anys. L’home, de 37 anys, va discutir-se amb l’anciana i la va matar. Els Mossos el van detenir després de ser donat d’alta de l’hospital on va explicar els fets. El jutge va enviar-lo a presó. El cinquè mort i quart crim és el de Masarac.