Un home ha matat presumptament una dona aquesta tarda a Empuriabrava. L'hauria encanonat amb una pistola i l'ha mort d'un tret amb una pistola. El cadàver s'ha localitzat en una casa del sector Noguera d'aquesta urbanització de Castelló d'Empuriabrava pels volts de les quatre de la tarda. La víctima té uns 60 anys i seria alemanya.

El presumpte homicida, a qui els Mossos d'Esquadra han relacionat amb poca estona amb els fets, ha robat una autocaravana i ha fugit. Amb el vehicle, l'home ha enfilat per la carretera que va de Roses a Cadaqués i ha anat fugint, amb la intenció, tot indica de travessar la frontera.

Arran dels fets, s'ha alertat a tots els cossos policials presents d'aquest sector de Girona.

Els Mossos de la comissaria de Figueres, la de Roses i policies locals de la zona han seguit la trajectòria del vehicle -que ha pujat per la carretera de Roses, que passa per Port de la Selva i Cadaqués- a través de càmeres lectores de matrícules, geocalització, entre altres eines que han permès fer-li un seguiment.

Agents de la Policia Nacional -n'hi han actuat cinc- l'han pogut interceptar a Portbou i finalment amb els Mossos i la Policia de Llançà l'han detingut cap a les cinc de la tarda.

La detenció s'ha fet davant l'antic edifici de correus de la població, a l'N-260, concretament a la cruïlla dels carrers d'Enric Granados amb Frederic Marès. L'han arrestat després que agents del CNP de la comissaria de Portbou haguessin muntat un punt de control per interceptar-lo al centre de Portbou.

La Policia Local de Llançà també ha perseguit l'autocaravana fins a la població fronterera on l'han aturat. Efectius dels tres cossos policials, l'han fet baixar a punta de pistola, ja que no sortia del vehicle -es trobava a la cabina-. També s'ha intervingut l'arma -una parabellum de 9 mil·límetres- que podria ser la usada en el crim. Estava amagada a la zona d'habitacle del vehicle, on també hi havia una bicicleta. El detingut té més de 50 anys i és estranger.

Agents de l'Àrea d'Investigació Criminal (AIC) dels Mossos d'Esquadra s'encarreguen de la investigació del cas. A lloc s'hi està desplaçant la comitiva judicial.

Pel que fa al detingut, ja es troba a dependències policials. De moment es desconeix el motiu i les circumstàncies que han derivat amb l'assassinat. D'entrada no s'apunta a violència masclista. Una de les hipòtesis seria que pogués ser un robatori violent.

El jutge instructor ha decretat el secret de sumari sobre el cas. Quan finalitzi l'aixecament del cadàver, aquest serà traslladat a l'Institut de Medicina Legal i Forense de Girona on se li practicarà l'autòpsia.

Aquest és el segon crim de la setmana a les comarques de Girona, ahir tot just es van fer les concentracions de condemna per la jove de Campdevànol apareguda morta dimecres a casa seva. Per aquest cas, s'ha detingut la parella i demà passarà a disposició judicial.

Aquest crim també és el sisè que viu Catalunya des del diumenge passat, en uns dies molt negres pel que fa a delictes de sang.