L'Escala ha començat aquest cap de setmana la restauració de la darrera teranyina de pesca feta a la població fa 40 anys.

La barca es va salvar in extremis del desballestament i va tornar al municipi fa uns mesos amb l'objectiu d'incorporar-la al patrimoni del Museu de l’Escala i ajudar a difondre el patrimoni pesquer local.

El dissabte coincidint amb l'inici del IV taller de restauració d'embarcacions tradicionals va començar la restauració de la teranyina.

El taller consta de quatre sessions. Els treballs de restauració continuaran a les drassanes, on es preveu que es pugui completar la feina cap a finals d'aquest any, amb la finalitat que la teranyina pugui tornar a navegar a principis de l'any vinent.

Paral·lelament, s'està tramitant el seu reconeixement com a embarcació històrica, ja que la seva destinació serà precisament la d'incorporar-la com un element més de la difusió del patrimoni pesquer local (fent visites, rutes, accions escolars...).

La Paca va ser la darrera barca de teranyina construïda a les Drassanes Sala de l’Escala, les drassanes en actiu més antigues de la Mediterrània occidental. Precisament és en aquestes drassanes on s'està duent a terme la restauració. S'ha començat els primers passos coincidint amb el taller de restauració d'embarcacions tradicionals, que arriba a la seva quarta edició i en què hi ha un total de 7 participants.