Accident aeri mortal a Viladamat. El pilot d'un ultralleuger, un home de 54 anys i veí de Llambilles ha mort després que l'aparell s'ha estavellat en un camp a tocar de l'aeròdrom.

L'aeronau, en la qual tan sols viatjava el pilot, s'ha precipitat poc després d'enlairar-se quan passaven pocs minuts de dos quarts de tres de la tarda. Els Bombers han hagut d'excarcerar el pilot que havia quedat enmig de la ferralla i se l'ha intentat reanimar sense èxit. Es desconeixen les causes que han portat el vehicle a caure i els Mossos d'Esquadra han obert una investigació per tal d'aclarir-ho.

A lloc dels fets hi han treballat efectius dels Bombers, SEM i els Mossos d'Esquadra, que han activat agents d'investigació.

A causa de l'accident, la Direcció General de Protecció Civil ha posat en prealerta el Pla especial per a emergències aeronàutiques a Catalunya, AEROCAT.

Sense incendi

L’aparell ha caigut a un camp, de fàcil accés, i l’accident no ha generat cap incendi. Tot i això, com informen els Bombers, en arribar ràpidament els efectius han muntat una línia d’aigua i hi han tirat escuma per l’entorn de l’aeronau per evitar ignicions pel vessament de combustible. Per la seva banda, els serveis mèdics n’han certificat la mort. A partir d’aquest moment, i després que s’hagi procedit amb les tasques judicials per fer l’aixecament del cos, s’han iniciat les tasques d’excarceració. Per a fer-ho, i per tal de treballar amb major seguretat, un tècnic de l’aeroclub ha desconnectat el sistema de paracaigudes. 

La investigació del sinistre, del qual se’n desconeixen les causes, està en mans de la Unitat d’Investigació de Roses dels Mossos d’Esquadra i Aviació Civil.

Paracaigudista mort el juny

L'últim accident aeri mortal va ser el mes de juny a Empuriabrava. Va perdre la vida un paracaigudista de 43 anys mentre feia un salt en la modalitat de Wingsuit. Aquest tipus de pràctica consisteix a equipar-se amb una vestimenta especial, coneguda com a "vestit d'ales".