Un acusat ha acceptat dos anys de presó per agredir sexualment una dona a Figueres el 2017. Davant el tribunal de la secció tercera de l’Audiència de Girona ha admès que la matinada del 23 d’abril de 2017 va entrar a l’habitació que havia llogat a la víctima, i que va fer-li tocaments emprant la violència. Víctima i acusat no eren parella, però compartien pis, i aquell dia havien quedat per prendre cervesa, perquè ella volia tornar a llogar-li l'habitació. En una hora indeterminada entre les tres i les cinc de la matinada, l’acusat va agafar la víctima, la va llançar al llit i la va agredir sexualment.

A més, també ha admès haver demanat perdó a la víctima en uns missatges de WhatsApp, on li va oferir l’habitació que li tenia llogada de forma gratuïta per «compensar-la».

La seva admissió dels fets ha permès la possibilitat de pactar. A més, també l’ha beneficiat el canvi de versió de la víctima, que al judici va declarar que, si bé va patir tocaments violents per part de l’acusat, no hi va haver penetració (com havia defensat inicialment). Això ha obert la porta a rebaixar de 8 a 2 la pena de presó que demanaven inicialment les acusacions. 

Per tot plegat, tant la fiscalia com l’acusació particular han modificat les seves conclusions i han rebaixat les penes de presó fins als 2 anys per un delicte d’agressió sexual. La defensa del processat s’ha adherit a la petició, i, per tant, la sentència reflectirà l’acord entre les parts. 

Amb aquesta pena, el processat evitaria l’entrada a presó, sempre sota l’advertència de no cometre cap altre delicte durant un temps de garantia. Amb tot, les parts sol·liciten una petició d’allunyament i llibertat vigilada durant 5 anys, i demanen que la víctima sigui indemnitzada amb 7.000 euros.