Junts ha demanat a través d'una moció a la Comissió de Transició Ecològica del Senat la creació d'un pas de fauna a l'N-260, entre l'Albera i cap de Creus. La moció ha estat aprovada i insta el Govern a abordar amb el territori els problemes de connectivitat generats per aqueta via que comporta atropellaments de fauna i accidents.

La carretera es converteix en una barrera en el tram entre Vilajuïga i Llançà.

El senador per Girona, Josep Maria Cervera, ha defensat la moció que planteja que "es valori de forma coordinada amb l'Equip Gestor del Parc Natural del Cap de Creus, les actuacions necessàries per a reduir aquests atropellaments" i alhora "evitar la fragmentació d'aquests espais naturals a la part alta del tram entre Quermançó i la Vallet de l'N-260, dins el terme de Vilajuïga".

Cervera ha manifestat que "s'ha de garantir la connectivitat entre els espais naturals protegits que estan afectats per diferents infraestructures de comunicació" perquè "la fauna salvatge l'única alternativa que té és creuar, cosa que no només comporta el seu atropellament sinó també accidents de trànsit":