Diari de Girona

Diari de Girona

Troben dos polissons en un camió a la Jonquera i intenten fugir pel sostre del remolc

Els dos migrants són afganesos i la Policia Nacional els va retornar cap a França

Foto d’arxiu d’un cas d'un migrant que viatjava amagat en un camió JOSEP RIBAS-FALGUÉS

Nou cas de migrants que arriben a terres gironines ocults en camions. Es va detectar el divendres passat, dia 23, a la Jonquera quan la Guàrdia Civil i la Policia Local de la Jonquera van rebre l'avís d'un xofer que estava en un aparcament de camions de l'avinguda Euskadi. Els va informar que havia sentit sorolls i que podia ser que hi havia algú a l'interior del remolc.

En aquell moment, s'hi va acostar també la Policia Nacional i mentre els agents parlaven amb el xofer, van veure com dues persones intentaven sortir i fugir del vehicle pesant a través del sostre del remolc.

En veure que això podia suposar un perill, un responsable d'una benzinera situada al mateix recinte, va acostar-s'hi amb una escala. Van baixar i els efectius policials, els van atendre.

El camioner va explicar a la policia que havia fet la ruta des de Sèrbia fins a Espanya i que en algun moment li havien entrat els dos homes a la zona de la càrrega però que no n'havia estat conscient fins arribar a terres gironines.

Arran dels fets, agents del CNP de la Jonquera es van fer càrrec de la intervenció i van portar els migrants cap a la comissaria de la localitat frontera. Cap d’ells duia documentació a sobre i després de consultar la base de dades i els van prendre les empremtes dactilars, van comprovar-se que mai havien estat a Espanya.

Els migrants interceptats van manifestar ser originaris de l’Afganistan. Ambdós tenen 22 anys.

Tal com marquen els protocols, els agents van procedir a retornar-los a França tal com estableix el conveni de readmissió entre ambdós països.

Aquest nou cas arriba després que el 30 d'agost hi hagués el primer de l'estiu. Es van localitzar quatre migrants, un d'ells menor d’edat, amagats en un camió també a la Jonquera. Sovint és el canvi de país el que alerta els polissons i és quan comencen a fer moviments i soroll perquè tot apunta que la seva destinació no seria Espanya sinó França. En aquest cas de l'estiu, els migrants també eren afganesos.

Compartir l'article

stats