L’Ajuntament de l’Escala engegarà aquest mes el procés d’elaboració del Pla Local d’Igualtat, un instrument per a la planificació estratègica d’accions per a la promoció de la igualtat de gènere al municipi. La presentació del projecte ha anat a càrrec de les regidores Ramona Viella i Marta Rodeja, juntament amb l’alcalde, Josep Bofill.

El treball tindrà com a resultat la redacció de dos plans: el pla local d’igualtat intern, enfocat al personal de l’Ajuntament, i el pla local d’igualtat municipal, amb una visió global del poble.

Un pla d’igualtat és un conjunt de mesures que s’estableixen després d’una diagnosi, amb l’objectiu d’encaminar el poble cap a una igualtat de tracte i oportunitats entre homes i dones i abolir així la discriminació per raó de sexe. La redacció del pla s’ha encarregat a la consultora especialitzada Igualtat Creativa i es preveu un procés d’uns set mesos.

L’elaboració del pla s’iniciarà amb la recollida d’informació quantitativa i qualitativa, una fase que inclou diferents processos, com qüestionaris en línia, tallers participatius i entrevistes en què es preveu la participació de la ciutadania i entitats i associacions locals.

Segons els representants municipals, «es vol que els escalencs hi participin i per fer-ho es crearan comissions de treball que donaran veu a entitats i representants de la ciutadania».