La Guàrdia Civil ha confirmat oficialment que "la noia de Portbou" trobada morta el setembre del 1990 era Evi Anna Rauter, una jove de nacionalitat italiana.

El programa de televisió 'Crims' de TV3 i un d'una televisió austríaca va provocar un gir de 180 graus al cas i ja van aconseguir identificar-la. Va ser la mateixa família de la jove que durant 32 anys havia mantingut viva la recerca. Evi era veïna de Lana, un poble situat al Tirol del Sud, al nord d’Itàlia.

Ara la Guàrdia Civil assegura que un estudi de confrontació antropomètric facial ha pogut confirmar la identitat de la víctima. Els trets facials entre les fotografies de l’Evi Anna Rauter viva i les del cadàver localizat el fa 32 anys a Portbou han coincidit. Amb aquests resultats, del 14 de novembre, la Guàrdia Civil dona per identificat oficialment aquell cos que va aparèixer penjat el setembre del 1990 en un pi de Portbou.

La Guàrdia Civil també destaca que al seu dia va fer gestions per identificar aquesta persona i que també va sol·licitar la col·laboració de diferents cossos policials europeus però el resultat va ser negatiu.

La germana de la difunta va acudir amb personal del programa Crims de TV3 quan es rodava el programa a la comandància de Girona i va facilitar unes fotografies que han permès la identificació.També li van prendre declaració.

En el moment dels fets es va apuntar que la causa de la mort de la jove que llavors tenia 19 anys va ser un suïcidi però actualment, totes les hipòtesis es troben obertes.

La Fiscalia italiana arran del programa de televisió va obrir una investigació per aclarir com va morir Evi Anna Rauter.