Diari de Girona

Diari de Girona

Enxampen quatre migrants ocults en un camió abans de travessar la frontera

El xofer va alertar la policia francesa al Voló després de sentir crits procedents de l’interior · Hi anaven tres adults, que van acabar detinguts, i un menor

Un agent de la policia de fronteres franceses (PAF) en un control de documentació, foto d'arxiu Govern francès

La feina policial a la frontera no s’atura. La setmana passada es va detectar un nou cas de polissons amagats en un camió.

Això va succeir el dimecres dia 9 a la part francesa de la frontera, al Voló. Un camioner va aturar-se a la zona del peatge perquè és una àrea on hi ha policia. Va dirigir-se amb els agents responsables de fronteres francesos (PAF) i els va informar que havia sentit soroll a la zona del remolc.

En obrir l'àrea de càrrega del tràiler, hi van trobar quatre homes: tres adults d'entre 24 i 29 anys i un menor d'edat (17 anys). Els quatre migrants van manifestar ser del Sudan. Anaven indocumentats i els adults després de prendre declaració al camioner, van acabar detinguts i amb l'obligació de sortida de França. El menor d'edat per la seva banda, va ser assistit i posteriorment, va ingressar en un centre de menors.

El xofer en la seva declaració va explicar als agents de la Policia Nacional de la PAF que havia carregat la mercaderia i havia sortit d'una població del nord-est d'Itàlia el dia 7 de novembre. Que després havia passat la nit del dia 8 al 9 a la zona fronterera de Ventimiglia. Lloc on sospita, segons va dir, que haurien accedit els migrants a la zona de càrrega del tràiler. També els va dir que s'havia adonat d'algun soroll quan passava per Narbona però que va esperar a arribar al Voló, perquè sabia que hi trobaria policia.

Aquest nou cas mostra com aquest tipus d'immigració il·legal es va donant a la zona fronterera i que tant a la part espanyola com francesa, es van produint casos. La policia creu que bona part dels migrants solen pujar a la frontera italiana, a Ventimiglia, on sospiten que actua una màfia.

Compartir l'article

stats