Diari de Girona

Diari de Girona

Vint anys del centre de cooperació policial duanera

Ahir es va celebrar l’aniversari de l’equipament situat al Pertús francès i que té com a objectiu lluitar contra la criminalitat transfronterera

Un moment de l’acte celebrat al Centre de Cooperació Policial i Duanera del Pertús. | MOSSOS

El Centre de Cooperació Policial i Duanera (CCPD) del Pertús va celebrar ahir els seus 20 anys. En un acte en el mateix equipament hi van participar membres de tots els cossos policials que treballen al centre i autoritats de les dues parts de la frontera.

En aquest centre transfronterer policial, que està ubicat ja dins l’Estat francès, està ubicat a la collada del Pertús, a peu de la carretera D900. Hi treballen de forma conjunta diversos cossos policials. De la part espanyola hi ha la Policia Nacional, els Mossos d’Esquadra, la Guàrdia Civil i el Servei de Vigilància Duanera. Mentre que de la part francesa, la Gendarmeria francesa, la Policia Nacional i Duanes franceses.

Aquest es va inaugurar el 25 de novembre de 2002, si bé l’entrada en vigor oficial, per a França i Espanya, va ser l’1 de setembre de 2003. Els Mossos es van incorporar al centre transfronterer el 2008. El coordinador actual de la part espanyola, recau en aquests moments en un inspector de la Policia Nacional. Aquesta responsabilitat es va tornant entre els diversos cossos policials.

El principal objectiu d’aquest del Centre de Coordinació és la lluita contra la criminalitat transfronterera . Aquest any fins al mes d’octubre, des d’aquest edifici operatiu del Pertús s’han tramitat 7.897 expedients d’intercanvi d’informació en l’àmbit de la cooperació transfronterera , segons els Mossos.

L’acte d’ahir també va comptar amb lliurament de condecoracions i distincions a policies de tots els cossos que treballen aquest centre. Finalment, es va cloure amb un vi d’honor a sala municipal de Les Cluses.

Compartir l'article

stats