El Consell Comarcal de l’Alt Empordà ha aprovat al darrer ple una modificació de crèdit per incrementar en 790.000 euros el pressupost del nou centre de protecció i adopció d’animals de la comarca, que es construirà a Pedret i Marzà després que al juliol la licitació quedés deserta. Amb l’increment, el projecte comptarà amb un pressupost d’1,6 MEUR.

El projecte es va redactar el 2016 i des de llavors s’ha produït un increment de preus per diversos factors que haurien deixat desfasat el pressupost que s’ha actualitzat per adaptar-lo a la situació i certs requisits tècnics.

Entre els canvis, el projecte contempla la instal·lació d’un dipòsit d’aigua, millores a les gàbies dels animals, més tanques i portes per dividir els espais exteriors o un nou porxo. També s’ha modificat la distribució interior de l’edifici de serveis per preveure-hi un segon espai de cures destinat a quiròfan.

La consellera comarcal Anna Palet va explicar, a Diari de Girona, en quedar deserta la licitació que aquest és un projecte prioritari i per aquest motiu s’han agilitzat els tràmits per poder revisar els preus i tornar-lo a posar a licitació.

El termini del contracte era de sis mesos i per aquest motiu s’espera que el centre es pugui posar en servei l’any vinent. El nou centre es construirà al costat del centre de tractament de residus a Pedret i Marzà.