L’hospital de Figueres inicia una captació de fons per millorar pediatria

Aquesta campanya se suma a altres iniciatives que ja s’han fet per humanitzar l’assistència i fer que l’ingrés dels pacients sigui més íntim

La imatge de la campanya per recollir fons per a la planta de Pediatria

La imatge de la campanya per recollir fons per a la planta de Pediatria / Fundació Salut Empordà

DdG

La Fundació Salut Empordà (FSE) ha posat en marxa la campanya de captació de fons Aquest Nadal, ajuda’ns a millorar la planta de Pediatria amb l’objectiu de recaptar diners per reformar les instal·lacions pediàtriques de l’hospital de Figueres, facilitant que pacients i familiars se sentin com a casa i tinguin un bon record de la seva estada. 

Les donacions econòmiques es poden fer a través d’una pàgina web que la Fundació ha creat per a l’ocasió. En concret, els diners recaptats es faran servir per reformar les cinc habitacions i la sala de jocs de la planta de Pediatria, i també, la sala d’espera destinada als nens i nenes de Consultes Externes

Per a fer una aportació a aquesta campanya de captació de fons, només cal disposar d’una targeta bancària i la plataforma permet fer donacions escollint la quantitat desitjada amb un import mínim de 5 euros. En el cas que es necessiti, el donant pot sol·licitar un certificat fiscal a través de la mateixa pàgina web. 

Aquesta campanya se suma a altres iniciatives que ja s’han emprès per humanitzar l’assistència i fer que l’ingrés dels pacients pediàtrics a l’hospital de Figueres sigui més acollidor i íntim, amb la voluntat que se sentin més segurs, tranquils i confortables. I és que el pas per un centre sanitari sovint no és fàcil, i encara menys quan els hospitalitzats són els més petits de la casa, ja que no tenen capacitat per comprendre la situació.

Es reformaran les cinc habitacions i la sala de jocs de la planta i la sala d’espera dels nens a Consultes Externes

Així, per exemple, des del 2019 els nens que s’han de desplaçar des de la Unitat de Cirurgia Sense Ingrés fins als quiròfans ho poden fer conduint un vehicle elèctric. Aquesta acció es va poder dur a terme gràcies a la cessió del cotxe per part del concessionari Garatge Plana - Mercedes-Benz. També, des del 2021, a la planta de Pediatria es disposa d’unes ulleres de Realitat Virtual per utilitzar quan s’han de fer certes proves o exploracions als infants que estan ingressats. Aquest recurs permet disminuir els nivells d’ansietat i la percepció del dolor de la criatura, mitjançant la visualització d’escenes en què el pacient interactua amb diferents personatges o la visualització de vídeos de relaxació. Aquestes ulleres s’han finançat amb una aportació econòmica de l’Ajuntament de Capmany.

Donacions i campanyes

Aquesta és la tercera campanya de captació de fons i mecenatge que impulsa la Fundació Salut Empordà. La primera va ser el 2019 amb motiu de la reconversió de la terrassa exterior del primer pis del Centre Sociosanitari Bernat Jaume en un jardí terapèutic. El projecte va ser possible gràcies a les 198 donacions econòmiques que va rebre i que van sumar 77.146 euros. 

La segona experiència es va engegar durant la primera onada de la pandèmia del coronavirus, al març del 2020. En aquella ocasió, la FSE també va posar en marxa una pàgina web per canalitzar les aportacions econòmiques per la covid-19. Si bé l’objectiu que es va marcar era el d’arribar als 50.000 euros recaptats, la xifra es va superar amb escreix i va ascendir als 149.683,96 euros. Aquests diners es van destinar a accions per a millorar l’assistència i seguretat dels usuaris i a garantir el benestar dels professionals. 

De forma paral·lela, cada any arriben donacions diverses i de diferents pocedències.