Frustren dues ocupacions a Llançà en dos dies amb l’ajut dels veïns

Un intent es va produir en un apartament de luxe al carrer Castelló i l’altre en una casa a la urbanització les Tonyines

acn/ddg. llançà

La Policia Local de Llançà i els Mossos d’Esquadra han frustrat dues ocupacions en dos dies. El primer intent es va produir dijous a les set de la tarda al carrer Castelló, quan una parella va intentar accedir a un habitatge buit. I el segon, aquest divendres a les sis de la tarda al carrer Empúries de la urbanització les Tonyines. Tots dos intents s’han frustrat gràcies a la col·laboració dels veïns, que van alertar la policia.

La Policia Local va sorprendre una parella mentre intentava colar-se a un apartament de luxe a través d’una finestra. Els veïns havien alertat de sorolls. Gràcies a això, es va poder identificar els ocupes i denunciar-los per un delicte lleu perquè no havien accedit a l’interior de l’habitatge. Els agents van muntar un dispositiu tota la nit per evitar que es fes un segon intent. L’endemà, es van tapiar les finestres, col·locar portes antiocupes i una alarma de seguretat.

El segon intent es va evitar gràcies a la cooperació de diferents cossos policials i la col·laboració ciutadana. Una veïna va alertar que hi havia una parella dins d’una casa que és propietat d’un home de Perpinyà. Es va contactar amb la Policia d’aquest municipi i es va alertar de la situació al propietari, que divendres ja va interposar una denúncia al Mossos. En poques hores, es van detenir els dos ocupants.

Llançà fa anys que conviu amb problemes d’ocupació en habitatges buits. El 2020, uns 150 veïns van manifestar-se en contra d’aquesta pràctica.