Roses destina més d'un milió d'euros a modernitzar l'eixample, entre el casc antic i la Ciutadella

L'Ajuntament ha aprovat el projecte de remodelació de la plaça Ventura , el carrer Granada i el carrer Madrid

La plaça Pep Ventura que s'urbanitzarà.

La plaça Pep Ventura que s'urbanitzarà. / Ajuntament de Roses

Redacció

Roses invertirà 547.000 euros per a la urbanització de la plaça Ventura i del carrer Granada. El porjecte sumat al del carrer Madrid de 632.000 euros suposa més d'un milió d'euros d'inversió a l'eixample, entre el casc antic i el conjunt monumental de la Ciutadella.

Els dos projectes suposaran una important millora paisatgística i qualitativa, millorant tant la circulació de vehicles com l’accessibilitat de vianants, ja remarcat l'Ajuntament, i també la creació d’espais verds, la modernització del mobiliari urbà i l’adequació de l’enllumenat públic.

En total, més de 4.000 m2 seran remodelats, 2.293 corresponents al projecte de la plaça i 2.206 m2 al del carrer Madrid, per modernitzar un important eix que transcorre des de la rotonda de l’Oficina de Turisme, a l’avinguda de Rhode, fins a la rotonda del Mercat Municipal.

Una plaça de 1977

La plaça Pep Ventura es va urbanitzar l’any 1977 com a lloc de trobada del barri format els anys 1960 i 1970 entre la Ciutadella i el desaparegut escorxador municipal. Es va dedicar al músic Pep Ventura (1817-1875), empordanès i rosinc universal, amb la instal·lació d’una font coronada per la inscripció “Roses a Pep Ventura” i un baix relleu de l’efígie del músic.

Després de més de quatre dècades d’ús, el projecte que s’acaba d’aprovar té l’objectiu de resoldre les deficiències existents a la plaça i al seu entorn en matèria d’accessibilitat, millorant al mateix temps la imatge paisatgística del conjunt i integrant-lo a les característiques de l’entorn urbà. Per aconseguir-ho, s’unificaran les plataformes existents a l’interior de la plaça per eliminar els desnivells, així com el desnivell actual entre la vorera i la calçada del tram nord del carrer de Madrid, que quedarà integrat a la plaça. A més, s’unificaran els paviments de tot l’àmbit per harmonitzar la imatge i la integració perseguides.

La urbanització es complementarà amb l’eliminació dels creuaments de les xarxes aèries de serveis, la instal·lació de nou enllumenat públic i l’enjardinament de tot l’espai, on es mantindrà l’actual arbrat, es plantaran noves moreres per dotar d’ombra la plaça i es col·locaran jardineres amb espècies arbustives que, a més d’una funció ornamental, protegiran els espais del trànsit. Per últim, es renovarà la senyalització i s’instal·larà el mobiliari urbà necessari, com bancs, papereres i una font.