Amazon obrirà a l'abril el nou centre a l'Empordà i generarà 1.400 llocs de feina

Les instal·lacions s'especialitzaran en l'emmagatzematge i la gestió de productes de petit format

Pla general de la planta que Amazon està aixecant al Logis Empordà.

Pla general de la planta que Amazon està aixecant al Logis Empordà. / Arxiu

Agències

Amazon obrirà el pròxim mes d’abril el complex logístic que la multinacional ha construït al Far d’Empordà. El nou centre serà robotitzat i generarà més de 1.400 llocs de treball permanents a la zona, segons ha informat aquest dimecres la companyia.

Les instal·lacions, ubicades al Logis Empordà, s’especialitzaran en l’emmagatzematge i la gestió de productes de petit format, amb les tecnologies més avançades, segons afirma Amazon. El nou centre té una superfície construïda de més de 50.000 metres quadrats, 165.000 metres si se sumen les plantes.

La constructora Sacyr va enllestir les obres de la nova planta logística el passat mes de setembre. La construcció del centre va començar a mitjans del 2021 i la intenció de la multinacional era posar-lo en funcionament el passat 2022, finalment, l’obertura serà d’aquí a uns mesos.

El complex del Far d’Empordà es complementarà amb l’activitat que la companyia duu a terme als centres logístics del Prat i Castellbisbal; i se sumarà al nou centre que Amazon obrirà a Saragossa amb el tancament del de Martorelles (Vallès Oriental). Un trasllat que des del sindicat Comissions obreres (CCOO) han catalogat com un «ERO encobert» i que obeeix «a la voluntat de forçar els treballadors i treballadores a acollir-se a convenis de referència menys avantatjosos». 

25.000 empleats

Amb aquestes noves plantes l’empresa preveu crear un total de 2.500 llocs nous de treball. Amazon espera tenir 25.000 empleats fixos a Espanya abans de finals de 2025.

A principis de gener, Amazon va dir que plantejava acomiadar 18.000 empleats arreu del món. La multinacional dona feina a Catalunya a més de 7.000 persones.

Des del 2011, Amazon ha invertit més de 10.500 milions d'euros a Espanya i, només els dos últims anys, ha obert més de 20 centres al país.

Fred Pattje, director de Customer Fulfillment d’Amazon a Espanya, França i Itàlia, defensa que «els nous centres logístics a Saragossa i el Far d’Empordà subratllen el nostre compromís amb el país, on ja donem feina a 20.000 persones».