La nova edició de l'OkupAlt formarà 24 joves sense feina ni estudis reglats en oficis

El curs tindrà dos itineraris formatius de brigada i de forestal, que serà itinerant en vint municipis

Formació dels joves participants de l'OkupAlt

Formació dels joves participants de l'OkupAlt / Ajuntament de l'Escala

ACN

La nova edició de l'OkupAlt, el programa destinat a joves d'entre 16 i 24 anys sense estudis reglats ni feina, formarà 24 joves. El curs, organitzat per l'àrea de joventut del Consell Comarcal de l'Alt Empordà, tindrà dos itineraris formatius: el de brigada, que es farà íntegrament a l'Escala on realitzaran tasques relacionades amb el manteniment i la pintura; i el de forestal, que serà itinerant en una vintena de municipis. Precisament aquesta itinerància és una de les novetats de l'edició d'enguany, la tretzena, ja que arran de la pandèmia els cursos es van establir fixes en diferents seus municipals. Una altra de les novetats és el nombre de places, que passen de 10 a 12 per itinerari. En total, a l'edició d'enguany hi optaven 71 joves.

L'edició d’enguany començarà amb una primera setmana de formacions teòriques per facilitar la inclusió laboral dels joves. Com crear un currículum, com encarar els processos de selecció o com prevenir els riscos laborals per treballar amb seguretat són algunes de les sessions de formació que tindran els primers dies.

A partir de la segona setmana i fins al 28 d'abril, els participants començaran a aprendre l'ofici de l'itinerari triat d'una forma totalment pràctica. A més, també es faran sortides a llocs d'interès, com la Fira dels Oficis de l'Escala o el Saló dels Oficis de Figueres.

L'objectiu final és que els joves tinguin la possibilitat d'aprendre l'ofici d'una manera pràctica i donar-los recursos a l'hora de buscar feina.