Una manifestació a la frontera talla durant dues hores el trànsit a l'autopista

Un accident de trànsit d'ahir al vespre genera també complicacions a l'AP-7 a la Jonquera

L'autopista tallada al peatge del Voló

L'autopista tallada al peatge del Voló / L'Indépendant - Michel Clementz

Eva Batlle

Eva Batlle

Una manifestació a la frontera ha fet tallar l'autopista al seu pas pel Voló durant dues hores.

Aquesta mobilització ha provocat el tall en ambdós sentits de circulació a l'altura del peatge del Voló, l'últim abans de travessar la frontera.

Això ha provocat que els vehicles hagin de sortir de forma obligatòria a la sortida de Perpinyà Sud a l'A-9 i en el cas dels que procedeixen d'Espanya a través de l'AP-7, hagin hagut d'anar per vies alternatives.

Un moment del desallotjament

Un moment del desallotjament / L'Indépendant

Aquesta manifestació a la part francesa de la frontera s'ha realitzat per protestar contra la modificació de les pensions, sobretot pel canvi en l'edat de jubilació a França.

La mobilització ha començat cap a les vuit del matí d'aquest dijous i hi ha uns 200 manifestants al peatge que han bloquejat ambdós sentits, segons el diari L'Indépendant.

Cap a les deu del matí, diversos efectius de la Gendarmeria han desallotjat sense problemes, segons el rotatiu, la mobilització.

A partir d'aquí, s'ha pogut reobrir de nou la via ràpida en els dos sentits de la marxa.

Les restes d'un accident

Per altra banda, a l'autopista AP-7 al seu pas ja per Catalunya també hi ha complicacions a la zona de l'Alt Empordà, concretament a la Jonquera.

Hi ha un carril tallat a la Jonquera arran d'un accident de trànsit que va tenir lloc ahir al vespre. Un cotxe i un camió van xocar mentre circulaven per l'autopista poc abans de les nou del vespre. El vehicle pesant va acabar amb flames. Tot i això, segons el Servei Català de Trànsit, no es van haver de lamentar ferits.

Arran dels fets es van activar els Mossos, Policia Local, SEM i Bombers i es va tallar l'autopista en sentit Girona fins a tres quarts de dues de la matinada. En aquell moment, es va reobrir el trànsit però deixant un carril tallat. Des de llavors, els tècnics de carreteres estan treballant per arreglar els desperfectes causats per l'accident. S'ha de reasfaltar la zona.