Els Mossos d’Esquadra i la Policia Local de l'Escala han detingut un lladre multireincident que robava sobretot en trasters de L’Escala i que va actuar entre desembre i gener a la població. Es tracta d'un home de 41 anys a qui acusen de ser presumpte autor de sis delictes de robatori amb força i un delicte de furt. Compta amb una quarantena d'antecedents policials.

Els agents també han arrestat un home que venia els objectes sostrets a través d'Internet. Aquest és un home, de 47 anys i sense antecedents a qui acusen de presumpte autor d’un delicte de receptació.

La detenció és resultat d’una investigació oberta a finals del mes de desembre de l’any passat després de detectar-se un augment de robatoris amb força, principalment en trasters, a la població de l’Escala comesos amb el mateix modus operandi.

Concretament, entre finals de desembre de l’any passat i el mes de gener d’enguany, es van produir aquests robatoris en trasters de segones residències situats a la zona de la Platja de Riells.

El lladre forçava els accessos i sostreia principalment bicicletes, aparells electrònics i eines de treball, com va informar Diari de Girona. Per exemple, es van produir fets d'aquesta tipologia en dos edificis del passeig del Mar de l’Escala i va rebentar 46 trasters.

Venda a Internet

Durant el decurs de la investigació, els Mossos van detectar que s’havia posat a la venda un robot elèctric en un portal de compravenda d’objectes de segona mà, que coincidia amb el que havia estat sostret a finals de gener en un domicili, en aquest cas primera residència.

Els investigadors van poder localitzar al venedor. Es tractava d’un home, de 47 anys i sense antecedents que va reconèixer als policies que venia objectes, però desconeixia que la seva procedència era il·lícita. Aquest home va quedar detingut el dia 3 de febrer com a presumpte autor d’un delicte de receptació.

Aquesta detenció va permetre als investigadors localitzar un habitatge on s’emmagatzemava part del botí dels robatoris dels dos darrers mesos. Els agents van dur a terme una entrada i perquisició. El matí del dia 6 de febrer en la qual es van recuperar bicicletes i material divers.

 Fetes les indagacions es va poder determinar l’autoria dels robatoris i el passat dia 9 de març els mossos conjuntament amb la Policia Local de l’Escala van localitzar i detenir el lladre en el municipi. També el van poder vincular amb un furt de dues bicicletes comés en un garatge a principis de gener.

El detingut, que acumula més de quaranta antecedents segons informa el cos policial i va passar l’endemà a disposició del Jutjat d’Instrucció en funcions de guàrdia de Figueres, el qual en va decretar la seva llibertat amb càrrecs.

Els mossos continuen fent gestions per localitzar la procedència de part del material recuperat davant de la dificultat de tractar-se de robatoris comesos en segones residències. Els ciutadans poden consultar les bicis sostretes a la web dels Mossos.