Simulacre d'incendi d'una embarcació al port de l'Escala amb tres ferits

Un vaixell esportiu en flames amb posterior vessament de carburant a l’aigua ha posat a prova la coordinació dels efectius actuants

Simulacre de l'incendi d'una embarcació al port de l'Escala

Simulacre de l'incendi d'una embarcació al port de l'Escala / Protecció Civil

DdG

Ports i Protecció Civil de la Generalitat han organitzat aquest matí un simulacre d’incendi en una embarcació d’esbarjo que era amarrada en un dels pantalans del Club Nàutic al port de l’Escala

A l’exercici hi ha hagut tres ferits de diversa consideració, un, en l’embarcació incendiada i, dos més, en una embarcació propera.

Amb aquest simulacre s’ha posat a prova el Pla d’autoprotecció, que s’ha d’actualitzar a la tardor, i el Pla Interior Marítim del port de l’Escala. Així mateix, l’exercici ha servit per comprovar la coordinació entre els diversos mitjans actuants.

L'exercici ha consistit en el fet que un mariner ha detectat l’incendi en una embarcació i ha alertat al telèfon d’emergències 112 de Catalunya i al guardamolls del port. Una vegada confirmada l’emergència, des del port s’han realitzat la resta d’avisos al Centre de Coordinació d’Emergències de Catalunya CECAT de Protecció Civil de la Generalitat i a la Guàrdia Civil.

Després de rebre l’avís de l’emergència, el guardamolls ha esperat l’arribada dels mitjans externs d’emergència a l'entrada del port per indicar-los el punt exacte on s’ha produït l’incendi. Mentrestant, el Club Nàutic l’Escala ha deixat oberts els accessos a les seves instal·lacions.

La marineria del Club Nàutic s’ha constituït com a equip d’intervenció i ha procedit a desallotjar el pantalà afectat per l’incendi i aïllar l’embarcació incendiada. El guardamolls ha facilitat les barreres anticontaminació per confinar el vessament del carburant.

Intervenció

Els Bombers han participat en el simulacre amb dues dotacions. Han treballat coordinant l’actuació en un incendi d’embarcació amb persones ferides, assegurant que el protocol de marina s’apliqués correctament i elaborant un tallafoc perquè el foc no propagués a les embarcacions del costat.

Els Bombers, a la seva arribada, han donat suport al SEM en l’atenció a les persones ferides i han amarrat l’embarcació afectada amb una cadena, i també han treballat en l’extinció del foc i han col·locat una barrera per si hi havia fuites a la nau.

Els Mossos d’Esquadrahan destinat al simulacre membres de la Unitat de Seguretat Ciutadana de l’Escala fent les funcions de control d’accessos, protecció del perímetre d’emergència, i seguretat als equips d’extinció d’incendis i serveis sanitaris. També hi ha assistit la Unitat de Policia Marítima que, juntament i de manera coordinada amb el servei marítim de la Guàrdia Civil, han fet el control d’accessos a la bocana del port de l’Escala.

El SEM ha estat el responsable de l’assistència sanitària als tres afectats per l’incendi d’una embarcació al Port de L’Escala.